alla kategorier
EN
Industry News

Hem>Nyheter>Industry News

Särskilt konstruktionsstål ”industriklusterprojekt togs i drift

Tid: 2021-01-12 Träffar: 62

Den 12 december togs det stora projektet att transformera gammal och ny kinetisk energi i Shandongprovinsen-Shiheng Special Steel "specialkonstruktionsstål" industriklusterprojekt i drift, 55 dagar tidigare än väntat. Projektinvesteringen överstiger 15 miljarder yuan, vilket kommer att främja omvandlingen av Shandongs stålindustri till grön och smart.
Projektet omfattar åtta huvudproduktionslinjer. Efter att den officiellt tas i drift kommer den att ha en årlig produktionskapacitet på 8 miljoner ton och en extra försäljningsintäkt på 4.65 miljarder yuan, vilket gör den till en av de fyra stora stålindustriklusterna i Shandongprovinsen. Under situationen med den totala minskningen av stålproduktionskapaciteten justerade Shandong produktionskapaciteten för Shiheng Special Steel från 20 miljoner ton till 2.55 miljoner ton, vilket motsvarar att skapa ytterligare ett "Shiheng Special Steel".
https://www.hongwangstainless.com/products-show/color-stainless-ssteel-coil/
Wang Changsheng, biträdande chefsteknisk ingenjör för Tai'an Shiheng Special Steel, sa: ”(Ursprungligen) kan en stav bara rullas ut från en av dessa linjer. Den här gången kan en plåt rulla ut 5 stållinjer samtidigt, och de två produktionslinjerna har nått (årlig produktion) 400 10,000 ton, vilket är dubbelt så effektivt som den ursprungliga linjen, och antalet personer som används är fortfarande detsamma . ”
 
PVD färgbeläggning rostfritt stålplåt001
För att göra plats för nya projekt har företaget successivt stängt av mer än 10 föråldrade produktionslinjer och minskat produktionskapaciteten med mer än 2 miljoner ton. Miljöskyddsindikatorerna för det nya projektet har förbättrats avsevärt och dammutsläppen har minskat från 10 mg per kubikmeter föreskriven av staten till mindre än 5 mg. För att utnyttja avfallet fullt ut, den lokala planen för ett samproduktionsprojekt av stål och kemikalier. För närvarande har parken samlat mer än 20 stora och medelstora företag i nedströms kemikalier, läkemedel och kompositmaterial av specialstål.

图片 1